DERMAPLANING

exfoliate the bad vibes!

Wil jij een stralend glad gezicht? Dan is dermaplaning perfect voor jou! Dermaplaning is een populaire manuele exfoliatietechniek die uit Amerika afkomstig is. Tijdens deze behandeling wordt er met een chirurgisch mesje over je huid “geschraapt”, een efficiënte manier om dode huidcellen, vuil en donshaartjes te verwijderen.
Je huid krijgt direct na de behandeling een gezonde glans en teint, voelt zijdezacht aan en je make-up ziet er prachtig uit.

De huid die behandeld is met dermaplaning neemt tot 60% meer werkstoffen op, waardoor het effect van de aanvullende behandeling en het gebruik van thuisproducten nog mooier is. Vul je behandeling bijvoorbeeld aan met een bindweefselmassage of een peeling voor een nog mooier en optimaal resultaat.

Is Dermaplaning pijnlijk?

Nee, dermaplaning is niet echt pijnlijk! De behandeling wordt uitgevoerd met een chirurgisch mesje dus is het niet vreemd dat je een associatie met ‘pijn’ hebt. Maar wees gerust, dermaplaning is zo goed als pijnloos.  Het is bijvoorbeeld veel minder pijnlijk dan harsen, waxen of laser. We schrapen lichtjes met het speciale mesje over je huid, maar zonder schuren of je huid te beschadigen. De behandeling is bovendien geschikt voor alle huidtypen. Na afloop kan je huid een beetje rood zijn, maar er is geen sprake van ‘downtime’. Je kunt deze behandeling dus gewoon ondergaan als je daarna nog afspraken hebt.

Groeien mijn haartjes donkerder of dikker terug?

Nee, de donshaartjes die verwijderd zijn,  groeien gewoon op dezelfde manier terug. Omdat je haartjes aan de oppervlakte worden afgesneden, heeft een dermaplane behandeling geen invloed op de groei van je haartjes in de haarfollikel. Kleur- en structuurverandering kunnen alleen ontstaan onder invloed van medicijnen en hormonen. Als de haartjes weer volledig zijn terug gegroeid na vier tot zes weken, voelen ze weer precies hetzelfde als voorheen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het mooie aan dermaplaning is dat je meteen resultaat ziet! Uiteraard groeien de haartjes weer terug en ook de dode huidcellen stapelen zich na verloop van tijd weer op.  Wij adviseren dan ook om de behandeling iedere vier tot zes weken te herhalen om het resultaat te behouden.