Bring back the balance!

Heb je in de afgelopen periode veel stress ervaren, kamp je met stijve spieren en gewrichten of ben je gewoon toe aan een moment voor jezelf? Onze professionele massagetherapeut(en) weten hoe ze jouw klachten kunnen verminderen.
Massage draagt niet alleen bij aan het zelfherstel van het lichaam, het afvoeren van afvalstoffen en het stimuleren van organen maar ook op mentaal vlak zijn er veel voordelen. Je komt helemaal tot rust, ontspant en stress is verleden tijd. Lichaam en geest komen weer in balans.

Ontspanningsmassage

Laat je spieren tot rust komen tijdens een ontspanningsmassage. Deze massage stimuleert je bloedcirculatie en lymfesysteem, waardoor je spieren de kans krijgen om te ontspannen. Na afloop voel je je als herboren.

Sportmassage

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Er wordt stevig gemasseerd waarbij het bindweefsel word losgemaakt en knopen uit je spieren worden gehaald. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam en voorkom je blessures door overbelasting van je spieren. Je spierknopen en spierpijn worden effectief aangepakt, je lichaam komt volledig tot rust. Dus ook als niet-sporter heb je zeker baat bij een sportmassage.

Zwangerschapsmassage

Door de zwangerschapshormonen worden je gewrichten soepeler en door het extra gewicht van je buik moeten je rug- en beenspieren harder werken, dat is de reden dat zwangere vrouwen het advies krijgen om het rustig aan te doen. Toch kan het best lastig zijn om jezelf die extra rust te gunnen. Een zwangerschapsmassage laat je even helemaal ontspannen en helpt je om bewust stil te staan bij alle veranderingen.

De massage verbetert de bloedsomloop naar al je organen en naar de placenta. Door de ontspannen aanrakingen maak je oxytocine aan, het hormoon dat een tevreden gevoel geeft en ervoor zorgt dat je lichaam herstelt van al het harde werk. Je baby voelt jouw hartslag aan en ontspant als jij dat ook doet. Een heerlijk moment voor jullie samen!

De massage vindt plaats op een speciale zwangerschaps-massagetafel, met uitsparingen voor buik en eventueel borsten. Je kunt dus weer even heerlijk op je buik liggen.

In onze duo-behandelruimte kun je iemand een heerlijke zwangerschapsmassage cadeau geven terwijl jij ook heerlijk in de watten gelegd wordt.

Cupping massage

Deze massage helpt bij het versterken van je spieren en vermindert tegelijkertijd de spanning in je spieren. Bij cupping wordt er gebruik gemaakt van zuigkracht om de huid en het onderliggende weefsel te behandelen.
De cups worden op strategische plekken op het lichaam geplaatst. Vervolgens worden de cups over het lichaam bewogen of ze kunnen blijven staan. Dit zorgt voor ontspanning in de spieren en verminderd tegelijkertijd hardnekkige spierspanningen en- knopen, ook maakt het verkleeft littekenweefsel los en gaat het blokkades en spierknopen tegen.

Voetreflex massage

We staan allemaal wel eens onder druk op ons werk of in ons persoonlijke leven. Dit kan voor vervelende situaties zorgen en gaat vaak gepaard met spanningen en stress. Maar druk hoeft niet altijd iets negatiefs te zijn. Er bestaat namelijk ook goede en fijne druk, en wel in de vorm van voetreflexologie. Als je nog niet bekend bent met voetreflexologie, heb je echt wat gemist. De theorie is dat elk orgaan of weefsel in je lichaam in verband staat met je voeten. Deze lichaamsdelen worden gereflecteerd op de voet doormiddel van drukpunten. Daarnaast is voetreflexologie een zeer toegankelijke behandeling die geschikt is voor iedereen, ongeacht je leeftijd of gezondheid.

Reflexologie of voetreflexologie
Als een van de meest bekende vormen van een gecombineerde mind/body- behandeling, richt reflexologie zich op reflexpunten op je voeten die overeenkomen met organen of systemen in de rest van je lichaam. Voetreflexologie is gebaseerd op de Chinese en Egyptische alternatieve geneeskunde.
Iedere klier en ieder orgaan of weefsel in het lichaam is doormiddel van energiebanen verbonden met de voetzool. Door de zenuwuiteinden van je voeten te stimuleren, kan de behandeling energie