HARSEN/WAXEN

Ben jij die harde stoppels na het scheren ook zo zat? Dan is harsen/waxen een goed alternatief. In tegenstelling tot scheren verwijder je met harsen de haar vanaf de wortel, met een zijdezachte huid als resultaat. Je haren blijven na het harsen langer weg en groeien bovendien zachter terug. Zo heb je nooit meer last van die vervelende stoppels!

Mannen

Tegenwoordig is harsen bij mannen geen taboe meer, harsen is een techniek waarbij het haar snel en effectief wordt verwijderd en je wekenlang kan genieten van een zijdezachte huid zonder ongewenste haargroei.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Er zijn verschillende producten en technieken om het ongewenste haar  te verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Voor grotere en wat minder gevoelige zones wordt er door middel van een harsroller vloeibare warme hars op de huid aangebracht en met een strip verwijderd. Wanneer er warme hars wordt gebruikt, moet deze eerst afkoelen. Dankzij de warmte zullen de poriën open gaan staan, wat het ontharen makkelijker maakt. Vervolgens wordt de hars tegen de haargroei in van de huid getrokken.
  • Striploze wax is vrijwel hetzelfde als harsen. Ook bij waxen wordt er vloeibare warme wax gebruikt maar deze wordt  zonder strip verwijderd. Wanneer de wax is afgekoeld en de haren ingekapseld zijn, wordt de wax met een snelle beweging tegen de haargroei in van de huid getrokken. Deze methode is gebruiken wij voor de gevoelige zones zoals de schaamstreek en het gelaat.

De eerste keer kan een harsbehandeling wat gevoelig zijn, de pijn zal steeds meer afnemen naarmate je een bepaald gebied vaker laat harsen. Dit komt omdat de haren steeds dunner en fijner terug zullen groeien.

Voor de behandeling

Wanneer je je laat harsen moeten de haartjes een bepaalde minimumlengte hebben. Dit varieert van 2 millimeter tot een halve centimeter. Wanneer de haartjes te kort zijn, zullen ze zich minder goed aan de hars hechten en kunnen kleine haartjes niet verwijderd worden. Zorg er ook voor dat je je benen van te voren goed scrubt. Je verwijdert hiermee de dode huidcellen en legt (deels) ingegroeide haartjes bloot zodat ook deze haartjes verwijderd kunnen worden. Ook is het belangrijk om tussen twee harsbeurten niet te scheren. Na een aantal behandelingen zal je zachte en dunnere haartjes krijgen die nog makkelijker verwijderd kunnen worden.

Hoelang blijven de haren weg?

De haartjes worden met wortel uit het haarzakje verwijdert. Hierdoor wordt de haargroei zwakker, waarvan je duidelijk het verschil zult merken. Zeker na meerdere behandelingen. waardoor je wel drie tot zes weken kunt genieten van een gladde huid zonder stoppels. Het heeft te maken met de verschillende groeifasen waarin de haren zich bevinden. Zie je na een week weer haartjes, dan komt dit doordat de haartjes in de begin fase zaten op het moment van harsen.
Voor het beste resultaat moeten de haartjes ongeveer een halve centimeter lang zijn.
Wanneer je de behandeling regelmatig herhaalt, hebben de haren na verloop van tijd dezelfde lengte. Het resultaat: langdurig plezier van een gladde huid.

Dynamic-Beautycentrum-waxen